Kannanottoja‎ > ‎

Palkattomista vapaista eri tulkintoja

lähettänyt Teuvo Kokkonen 10.8.2016 klo 6.39
Työnantajan kesäkuussa esimiehille lähettämästä ja Lanssistakin löytyvästä viestistä saattaa saada sellaisen käsityksen, että Jukon luottamusmiehetkin olisivat sitoutuneet henkilökunnan vapaaehtoisiin palkattomiin vapaisiin. Näin ei kuitenkaan ole. Luottamusmies ei voi päättää asiasta, joka on jokaisen henkilökohtainen päätös.

Kesäkuussa käydyissä yt-neuvotteluissa ja yhteistyötoimikunnan kokouksissa opettajien edustajat pitivät kiinni linjasta, jonka mukaan OAJ:n jäseniä ei kannusteta, kehoteta eikä kielletä ottamaan vapaaehtoisia palkattomia vapaita. Vapaaehtoisten palkattomien vapaiden tosiasiallisesta vapaaehtoisuudesta on pidettävä kiinni. Jos vapaaehtoisia palkattomia vapaita on jo anottu ja myönnetty, on niistä toki puolin ja toisin syytä myös pitää kiinni.

Alkukesän neuvotteluissa saavutetun näkemyksen mukaan menoleikkauksia on mahdollista hakea muistakin kuin vain henkilöstömenoista. On syytä edelleen toivoa, että menoleikkaukset voidaan tehdä päiväkotien ja koulujen opetussuunnitelman mukaista toimintaa vaarantamatta.

Jaakko Sarmola, puheenjohtaja
Comments