Äänestäminen vaikuttaa aina

lähettänyt Teuvo Kokkonen 18.2.2018 klo 6.22

Yhteisen ammattijärjestömme valtuusto valitaan uudelle kaudelleen näinä viikkoina. Näissäkin vaaleissa voimme vaikuttaa monin tavoin OAJ:n päätöksentekoon.

Rovaniemeläisittäin voimme esimerkiksi yrittää varmistaa sen, että ainakin yksi valtuutetuista on seuraavallakin kaudella rovaniemeläinen. Silloin kun päättäjissä on omaa väkeä, olemme vahvoilla – emmekä ainakaan pääse sanomaan, että mitään ei voinut tehdä.

Samalla kun saamme oman äänemme kuuluviin siellä, missä päätökset tehdään, pysymme ajan tasalla oman alamme ajankohtaisista ilmiöistä. Kun olemme edunvalvonnassa ajan hermolla, voimme olla eturintamassa torjumassa työhömme kohdistuvia uhkia.

OAJ:n valtuusto päättää tavallisen jäsenen arkeenkin vaikuttavista asioista. On kyllä sanottava, että joskus päätökset ovat sellaisella abstraktiotasolla, että niiden yhteys opettajan arkeen on varsin etäinen. Mutta kun puhutaan vaikkapa jäsenmaksun suuruudesta tai toimintasuunnitelmasta, päästään pian lähelle arkityötä.

Samalla kun valitaan valtuuston jäseniä, valitaan niitä henkilöitä, jotka osallistuvat OAJ:n hallitus- ja toimikuntatyöskentelyyn. Järjestön jokapäiväinen toiminta linjataan juuri toimikunnissa ja hallituksessa, ja siksikin on tärkeää ilmaista vaaleissa oma tahtonsa.

Esimerkiksi toimikunnissa tarvitaan osaamista mm. viestinnässä, palkkaedunvalvonnassa ja koulutuspolitiikassa. Hallitus puolestaan tekee tärkeimmät päätökset vaikkapa työ- ja virkaehtosopimustavoitteista.

Lappilaisia ja rovaniemeläisiä ehdokkaista on useita. Toivottavasti käytät äänioikeutesi näissäkin vaaleissa.

Jaakko Sarmola, puheenjohtaja

Comments