Yhteinen näkemys on tärkeä

lähettänyt Hallinta Roay 20.3.2016 klo 3.42   [ päivittänyt 14.4.2016 klo 23.51 Teuvo Kokkonen ]


Vuodesta 2016 on tulossa tavallisen työntekijän näkökulmasta monella tavalla merkittävä. Toiveet ovat korkealla sen suhteen, että yhteiskuntasopimus saadaan aikaan ja että yhteiskuntarauha säilyy. Minkään ammattijärjestön intresseissä tuskin on pyrkiä lakkoon, mutta senkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, jos työmarkkinajärjestöt pakotetaan nielemään pakkolait ja työntekijöille aiheutuvat heikennykset. Pidän tärkeänä, että meillä kaikilla on yhteinen näkemys siitä, että esimerkiksi sopimisoikeutta ei saa heikentää lainsäädännöllä. Toivonkin, että mahdollisimman moni jäsenemme pääsee osallistumaan OAJ:n infotilaisuuteen lauantaina 13.2. Kutsu on lähetetty yhteysopettajien kautta. Aiheeseen voi tutustua myös OAJ:n netissä ja Opettaja-lehdessä.

Yhteistä näkemystä tarvitaan myös paikallisessa toiminnassa. Kuluvan vuoden aikana ROAY jatkaa opettajien näkemysten välittämistä keskeisille päätöksentekijöille ja päätöksiä valmisteleville virkamiehille. Syyskokouksen päätöksen mukaisesti uudistamme koulutuspoliittisen ohjelmamme tavoiteohjelmaksi, johon tiivistämme rovaniemeläisille opettajille tärkeät edunvalvontatavoitteet. Tuon ohjelman kirjoittamistyö on alkamassa, ja sen sisältöön sopii tehdä ehdotuksia lähettämällä ne vaikkapa suoraan minulle.

Tammikuun kokouksensa yhteydessä yhdistyksemme hallitus keskusteli toiminnan periaatteista. Tänäkin vuonna pidämme jäsentemme ääntä kuuluvilla mm. palkkauksesta, työoloista ja opetuksen toteuttamisesta opetussuunnitelman mukaisesti. Puoluepolitiikkaan emme ota kantaa, vaikka poliitikot ovatkin keskeisiä yhteistyötahoja. Emme myöskään ole edunvalvonta-asioissa eri linjoilla keskusjärjestömme kanssa.

Kun yhteiset näkemykset toiminnan tavoitteista ja toimintaperiaatteista ovat olemassa, on yhteisen yhdistyksemme helppo toimia. Toivottavasti tänäkin vuonna jäsenet hyötyvät toiminnastamme.

Jaakko Sarmola
puheenjohtaja

Comments