Opettajat innoissaan Rovaniemen budjetista

lähettänyt ROAY tiedottaja 15.12.2022 klo 3.38


https://www.lapinkansa.fi/opettajat-innoissaan-rovaniemen-budjetista/5174500?fbclid=IwAR0a9hY0kPAKU-fnujvfQ9zOHlazY9YV_gyffu3RDTzr0tNH57PJhlnakXU


OAJ tahtoo kiittää kaupungin päättäjiä. Me Rovaniemen opettajat pidämme erittäin myönteisenä kehityksenä kaupungin budjettipäätöstä, jolla lisättiin rahaa koulutukseen siten, että se kohdistuu kouluissa erittäin tärkeisiin asioihin. Valtuusto teki mielestämme järkeviä päätöksiä.

Oppikirjoille tuleva lisärahoitus on tarpeen. Kouluissa on vuosia eletty tarkan euron aikoja ja usein kierrätetyt oppikirjat alkavat olla aika kuluneita. Koululaisten huomiosta kilpailevat koulun lisäksi myös kännykän ja pleikkarin pelit, joten koulullakin saa olla vähän jotain kulunutta oppikirjaa parempaa annettavaa oppilaalle. Oppilaalle voi olla myös tärkeä oppikirja, jonka voi viedä kotiin.

Pidämme kiitoksen arvoisina myös päätöksiä, joilla kouluyhteisön hyvinvointia kehitetään. Sellaisia ovat budjetissa kiusaamisen ehkäisytyöhön varatut määrärahat ja henkilökunnan mahdollisuus työsuhdepolkupyörän hankintaan.

Myös se, että opettajat saavat työpuhelimet, on kiitoksen arvoinen asia. Opettajat ovat käyttäneet paljon Wilma-viestejä kodin ja koulun väliseen yhteistyöhön tai soittaneet työpuheluita omista puhelimistaan vuosia. Siinä on tiettyjä riskejä, kuten pilapuhelujen riemut yläkoulun opettajilla.

Työpuhelinten käyttöönotto osoittaa ammattiyhdistyksemme mielestä opettajien ammatin arvostusta. On mukava, että koulun ja kodin väliseen yhteydenpitoon panostetaan tällä tavalla.

On hienoa, että kaikki puolueet ymmärtävät koulutuksen arvon. Hyvinvoivat ihmiset maksavat takaisin yhteiskunnalle laskua, jonka koulutusmenot aiheuttavat. Toivomme, että hyvä kehitys jatkuu, ja että kaupungissa suunnitteilla olevat kouluhankkeet etenevät niin, että koululaiset saavat työskennellä terveellisissä ja turvallisissa tiloissa.

Kirjoittaja on Rovaniemen opettajien ammattiyhdistyksen puheenjohtaja.Comments