Roayn uutisia, tapahtumia


Tulossa teatteri-ilta

lähettänyt Jaakko Sarmola 7.9.2020 klo 9.44

ROAY tarjoaa jäsenille Lempi-teatteriesityksen perjantaina 6.11. kello 19.00. Lippuja varattu 30 kpl, joten ole nopea ja varaa omasi!

Ilmoittautuminen Tiinalle tiina.pesola@roiedu.fi 20.10. mennessä. Omavastuu esitykseen on 5 €, joka maksetaan yhdistyksen tilille sitten, kun pääsy esitykseen on vahvistettu. 

Ohessa esittelyä esityksesta: https://www.rovaniementeatteri.fi/esitykset/lempi/ 

Tiedoksi myös: 19.12. on tulossa Rovaniemen teatterissa pikkujouluesitys Ulvova mylläri.

Etäopetuksesta huomioitavaa

lähettänyt Jaakko Sarmola 18.3.2020 klo 5.35

Hyvä jäsen! Koronavirusepidemia vaatii meiltä opettajilta paljon. Muuttunut tilanne tuo meidät sellaiseen tilanteeseen, jossa emme aiemmin ole olleet ja
johon emme toivottavasti tämän jälkeen enää koskaan joudu. Yhdessä me siitä kuitenkin selviämme.

Koronavirusepidemian aikana jäsentemme kannattaa seurata OAJ:n ohjeita ja tiedotteita, joita päivitetään tilanteen mukaan ja jotka julkaistaan osoitteessa www.oaj.fi.

Etäopetuksen alkuvaiheessa voidaan pitää ymmärrettävänä, että etäopetusta annetaan työpaikoilla. Tartuntariskien minimoimiseksi suosittelemme kuitenkin etäopetuksen antamista etätyönä.
Työnantaja palkanmaksajana viime kädessä päättää työn tekemisen paikan ja samalla kantaa riskin, joka altistumisista aiheutuu.
Samoin työnantaja voi määrätä opettajat työpaikalleen tietyksi ajanjaksoksi päivässä, ja tuo aika voi poiketa opettajan ja oppilaan tähänastisesta työjärjestyksestä.
Kuitenkin myös poikkeusoloissa palkanmaksun perusteet ovat virka- ja työehtosopimuksissa. Siksi suosittelemme jäseniämme pitämään kirjaa tekemästään työstä, jotta
mahdollisen lisätyön korvaamiselle voidaan osoittaa perusteet.

Ismo Lahtela, pääluottamusmies
Jaakko Sarmola, varapääluottamusmies

Tilaisuus peruttu: Opettajatko lakkoon? - kutsu jäsentilaisuuteen

lähettänyt Jaakko Sarmola 19.2.2020 klo 6.23   [ 18.3.2020 klo 5.33 päivitetty ]

OAJ Lappi ei järjestä jäsentilaisuuksia koronan vuoksi.

Työtaistelun uhka on laantunut, eikä lappilaisiin opettajiin vaikuttavaa lakkoa ole näköpiirissä (tilanne 17.3.). Jos tilanne muuttuu, tiedotamme siitä erikseen.

Kevään jäsentilaisuudet on peruttu

lähettänyt Jaakko Sarmola 14.2.2020 klo 5.52   [ 18.3.2020 klo 5.34 päivitetty ]

Maaliskuulle ilmoitetut jäsentilaisuudet on peruttu.

Yhdistys tarjoaa mahdollisuuden osallistua Jukolan viestiin Rovaniemellä 13. - 14. kesäkuuta. Yhdistyksen nimissä voi osallistua yksi miesten ja yksi naisten joukkue. Miesten joukkueessa on tilaa 7 ja naisten joukkueessa 4 osallistujalle. Ilmoittaudu sitovasti 15.4. mennessä sähköpostitse: annu.tyyskanen@roiedu.fi.

Kuntovihkot ovat jäseniä varten Ounasvaaralla Isorakan päällä ja Mäntyvaarassa Mellavaaran laatikoilla.

Ylimääräinen vuosikokous

lähettänyt Teuvo Kokkonen 26.10.2019 klo 9.23

ROAY:n ylimääräinen vuosikokous pidetään 5.11. kello 17.30 alkaen OAJ:n Lapin aluetoimistossa.
Kokouksessa valitaan hallitukseen kaksi varsinaista jäsentä ja heille varajäsenet kaudeksi 2020 - 2021.

Vuosikokous valitsi uuden puheenjohtajan

lähettänyt Teuvo Kokkonen 24.10.2019 klo 2.41   [ 24.10.2019 klo 2.45 päivitetty ]

ROAY:n vuosikokous pidettiin 23.10.2019. Kokouksen yhteydessä vieraili koulutuslautakunnan puheenjohtaja Pertti Lakkala, jonka kanssa käytiin hyvä keskustelu ajankohtaisista asioista.

Kokouksessa valittiin yhdistykselle uusi puheenjohtaja: Teuvo Kokkonen. Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2020. Hallituksen jäsenistä jäi valitsematta kaksi varsinaista ja kaksi varajäsentä,
joten heidän valitsemisekseen pidetään uusi kokous 5.11.2019 kello 17.30 OAJ:n Lapin aluetoimistossa.

Kokouksessa annettiin myös julkilausuma, jonka voit lukea tästä.

ROAY ry:n vuosikokous keskiviikkona 23.10.

lähettänyt Jaakko Sarmola 7.10.2019 klo 10.06

ROAY ry

Tervetuloa yhdistyksemme vuosikokoukseen, joka pidetään hotelli Santa Clausissa keskiviikkona 23.10.2019 klo 18 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat kuten esimerkiksi talousasiat ja henkilövalinnat.

 

Vuosikokouksen yhteydessä kaupungin koulutuslautakunnan puheenjohtaja Pertti Lakkala kertoo koulutuksen kehittämisestä poliittisen päätöksenteon näkökulmasta otsikolla Koulutuksen tulevaisuus Rovaniemellä. Kokouksessa käsitellään myös julkilausuman antaminen. Kokouksen yhteydessä tarjotaan kevyt iltapala.


Kokoustarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon perjantaihin 18.10.2019 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: sihteeri@roay.fi


Tervetuloa OAJ:n jäseniltaan!

lähettänyt Teuvo Kokkonen 28.8.2019 klo 2.23

Hyvä OAJ:n jäsen! 


Mitä olet aina halunnut sanoa tai tietää työ- ja virkaehtosopimuksen valmistelusta? Millaisia asioita sinun mielestäsi pitäisi ottaa mukaan uuteen sopimukseen?

Mitkä ongelmat ovat jääneet korjaamatta, vaikka niille sinun mielestäsi olisi tarve? Entä mistä saavutetusta edusta ei pidä luopua? 

Jokaisella on mahdollisuus kertoa suoraan OAJ:n hallituksen jäsenille, mitä sopimustavoitteita pidetään tärkeinä.


Eli tervetuloa järjestön jäseniltaan, joka pidetään Rovaniemellä hotelli Santa Clausissa maanantaina 16.9. kello 18 alkaen. 

Tilaisuudessa keskustellaan tulevan neuvottelukierroksen tavoitteenasettelun lisäksi järjestön toiminnan kehittämisestä. 

Valtakunnallisten asioiden lisäksi tilaisuudessa keskustellaan Rovaniemen kaupungin yt-neuvotteluiden tilanteesta ja niiden vaikutuksista OAJ:n jäseniin.


Tilaisuudessa tarjotaan kevyt iltapala, ja OAJ maksaa myös matkakulut edullisimman matkustustavan mukaan eli käytännössä täysin autoin.

Ilmoittauduthan tilaisuuteen linkistä: https://my.surveypal.com/ilmoittautuminen-jaseniltaan  


Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä Webex-yhteyden välityksellä. Ilmoittautumisesi jälkeen sinulle lähetetään sähköpostiisi linkki, josta pääset liittymään tilaisuuteen.


Lämpimästi tervetuloa! 

Koe seikkailusunnuntai Huimassa!

lähettänyt Jaakko Sarmola 25.8.2019 klo 6.27   [ 25.8.2019 klo 6.32 päivitetty ]

Seikkailusunnuntai Huimassa 22.9. klo 13.00


Lähde mukaan seikkailemaan puihin rakennetuille radoille Santa Sportin HUIMA-puistoon syyssunnuntaina! Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautunutta. Omavastuu seikkailuun 7€ ja ROAY tarjoaa loput lipun hinnasta. Vahvistuksen seikkailuun pääsystä ja omavastuun maksuohjeet saat sähköpostilla, kun olet ilmoittautunut.


Ilmoittautuminen sähköpostilla 1.9. mennessä: marjo.fordell@roay.fi


Ohje supistettujen lukiokurssien pitäjille

lähettänyt Teuvo Kokkonen 7.8.2019 klo 10.25

Rovaniemen kaupunki on päättänyt, että alle 10 opiskelijan lukiokursseista maksetaan 60 prosentin korvaus. ROAY pitää päätöstä hyvin valitettavana ja kohtuuttomana.

Samalla on syytä muistaa, että opettajien palkkauksen perusteista on sovittu Opetusalan virka- ja työehtosopimuksessa. Kun opettajalle korvataan kurssin tunneista vain osa, tulee OAJ:n ohjeen mukaan tuntimäärän sisältää opetus, kokeet valvontoineen, mahdollinen itsenäisen työskentelyn alkuohjaus ja muu suorituksen aikainen ohjaus sekä kaikki arviointityö. Tämä tarkoittaa sitä, että kun korvaus on 60 prosenttia, voi lähiopetusta olla noin 50 - 55 prosenttia täysimittaisen kurssin tuntimäärästä.

Jäsentemme ei pidä tehdä sataprosenttista työtä 60-prosenttisella palkalla. Jos toisin toimitaan, ei nyt eteen tullutta epäkohtaa voida koskaan korjata.

On myös hyvä muistaa, että opettajan viran haltijoille on joka tapauksessa maksettava sopimuksen mukainen vähimmäisperuspalkka. Se, että osasta kursseja maksetaan vähemmän, ei saa johtaa osa-aikaistamisiin.

Lisätietoja asiassa saat luottamusmiehiltäsi.

- Jaakko Sarmola, puheenjohtaja

1-10 of 16