Roay:n uutisia, tapahtumia


Yhteysopettajien ilta Roay:n toimistolla ke 28.9. klo 18

lähettänyt ROAY tiedottaja 6.9.2022 klo 11.30   [ 6.9.2022 klo 11.48 päivitetty ]

Rovaniemen koulujen yhteysopettajien kokoontuminen järjestetään Roayn toimistolla osoitteessa Korkalonkatu 16 
ke 28.9. klo 18.00.

Illan aikana käydään läpi yhteysopettajien tehtäviä, kerrotaan järjestön kuulumisia ja luvassa on myös pientä tarjoilua.

Ilmoittautuminen Roay:n puheenjohtaja Teuvo Kokkoselle teuvo.kokkonen@roay.fi ma 26.9. mennessä.

Lämpimästi tervetuloa!


Uusien jäsenten ilta ke 21.9. klo 18-20 Cafe Kodissa

lähettänyt ROAY tiedottaja 6.9.2022 klo 10.55   [ 6.9.2022 klo 11.19 päivitetty ]

Me Rovaniemen opettajien ammattiyhdistyksessä olemme taas järjestämässä uusille jäsenille mahdollisuutta tutustua järjestön toimintaan.
Uusien jäsenten ilta järjestetään keskiviikkona 21. syyskuuta klo 18-20 Cafe Kodissa Rovaniemellä. Kaikki uudet jäsenet, jotka ovat liittyneet vuoden 2020 jälkeen tai niillä main OAJ:n jäseniksi tervetuloa mukaan.
ROAY:n edustajat kertovat opettajan oikeuksista ja työelämän perussäännöistä. Esittelemme järjestömme toimintaa. Voit esittää kysymyksiä mahdollisista huolista luottamushenkilöille ja työsuojeluvaltuutetulle.
Ilmoittautuminen mukaan 14.9. mennessä sähköpostilla Janne Oinakselle, janne.oinas@roiedu.fi


Lämpimästi tervetuloa!


Roay:n teatteri-ilta Nunnia ja konnia pe 4.11. klo 19.00

lähettänyt ROAY tiedottaja 6.9.2022 klo 10.46

ROAY tarjoaa jäsenilleen esityksen Nunnia ja konnia perjantaina 4.11. klo 19.00.

Ilmoittautuminen Tiinalle tiina.pesola@roiedu.fi 6.10. mennessä.
Omavastuu on 10€ ja se maksetaan yhdistyksen tilille, kun on saanut vahvistuksen varaukseensa.
Tervetuloa nauttimaan säihkyvästä musiikkikomediasta!

Arpajaispalkinnot

lähettänyt ROAY tiedottaja 9.5.2022 klo 10.08

Lakkokahvilassa 3.-9.5.  kävijöiden kesken on tänään arvottu palkintoja.   Olemme suoraan yhteydessä voittajiin,  mutta arpaonnisia löytyi  Ounasvaaran,  Ylikylän, Napapiirin, Rantavitikan, Ounasrinteen ja Nivavaaran peruskouluista,  Lyseonpuiston ja Ounasvaaran lukioista sekä Ounasvaaran, Mustikkaharjun , Teerikallion, Napapiirin , Väinämöisen ja Kivalonpuiston päiväkodeista. 


Onnea voittajille!   Voittoluettelo on nähtävillä OAJ.n toimistossa Korkalonkatu 18 toimiston aukioloaikoina. 


Ja kiitos kaikille lakkokahvilassa  piipahtaneille.  


Lakko-ohjelmaa

lähettänyt ROAY tiedottaja 30.4.2022 klo 4.48   [ 30.4.2022 klo 4.53 päivitetty ]


JUKO:n lakko alkamassa 3.5. - tulevan lakkoviikon tapahtumia

lähettänyt Kirsi Koivula 29.4.2022 klo 9.41   [ 29.4.2022 klo 9.44 päivitetty ]

Koska sovintoratkaisua ei ole syntynyt, on JUKO:n lakko alkamassa  3.5.  myös Rovaniemellä. 
Työtaistelusuunnitelmat ovat yhdistyksessämme jo hyvässä vauhdissa,  ja lakkoviikolle on suunniteltu monenlaista toimintaa.  

Tiistaina 3.5. starttaa Kahvila Opehuone. ROAY siirtää opettajainhuoneen lakon ajaksi OAJ Lapin toimistolle, . Tule viettämään aikaa kollegojen kanssa ja samalla tutustumaan toimitiloihimme. Paikalla on myös ay-aktiiveja joka päivä. Tarjolla on kahvia ja pullaa. Lisäksi arvomme kävijöiden kesken OAJ-tuotteita, mm Marimekkopaitoja.. Tiistaina paikalla on myös OAJ:n erityisasiantuntija Katja Järvinen. Tavataan siis osoitteessa Korkalonkatu 18, 3. krs Pannu on kuumana jokaisena lakon arkipäivänä klo 12-14. Tervetuloa!

Keskiviikkona 4.5. kahvitellaan siis Kahvila Opehuoneessa, ja lisäksi tarjolla on Lakkotreenit jäsenillemme.Tule yhteisiin kuntonyrkkeilytreeneihin Lapin lukon nyrkkeilysalille (Postikatu 1, takapihalla) kello 14.30 -16. . Pidetään hauska, pompitaan ja hikoillaan. Samalla onmahdollisuus keskustella vaikka siitä miksi olemme lakossa. Treenit ohjaa ROAY:n ppuheenjohtaja Teuvo Kokkonen. Ota mukaan sisäliikuntavaatteet ja vesipullo. Lakkotreenit tarjoaa oma yhdistyksesi.

Torstaina 5.5. voit kuulostella tuntoja ja kuulumisia sopimustilanteesta Lakkokahvilassamme klo 12-14. Illalla jäsenille tarjoutuu tilaisuus tutustua Lapin panimoon yhteisellä tutustumiskäynnillä. Ilmoittaudu ennakkoon Ilonalle ilona.nikula@roay.fi. Omavastuu tilaisuuteen on 5 e/jäsen. Tarkempi kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

Perjantaina 6.5. on tietysti kahvipannu kuumana osoitteessa Korkalonkatu 18. Lisäksi klo 11 alkaen startataan Opettajien yhteiselle lenkille - juosten tai kävellen - Pohjanhovin ja Jätkänkynttilä-sillan välissä olevasta puistikosta. Laitetaan OAJ.n liivit päälle, ja juostaan (tai kävellään) opettajaporukalla yhdessä lenkki. Yhteinen reippailu päätetään Lordin aukiolle, jossa on klo 12-14 JUKO.n ja muiden lakossa olevien järjestöjen teltta. Tarjolla on virvokkeita. Lähdetään joukolla mukaan ja näytetään opettajien joukkovoimaa nyt näin !

Maanantai 9.5. on viimeinen lakkopäivä työtaistelussamme. Lakkokahvila on silloin auki viimeistä kertaa klo 12-14.


Muistattehan, että ajankohtaiset lakkoasiat kannattaa aina tarkistaa järjestömme nettisivuilta www.oaj.fi.

Tiedotusvälineiden seuraaminen lakon aikana on erityisen tärkeää. Ja olethan päivittänyt järjestömme tietoihin ajantasaiset puhelin- ja sähköpostitiedot.


Teatteria tarjolla jäsenille pe 22.4. Lippuja vielä saatavilla!

lähettänyt ROAY tiedottaja 11.4.2022 klo 11.52

Perjantaina 22.4. klo 19.00 jäsenillämme on mahdollisuus päästä edullisesti teatteriin katsomaan esitystä Vikke Nilo - ihminen!

Omavastuu on 10€, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ROAY:n tilille
FI21 8000 1779 3893 38. 

Olemme varanneet 40 paikkaa.

Ilmoittautuminen (ja omavastuu) 14.4. mennessä Tiinalle tiina.pesola@roiedu.fi

Lisätietoa:
https://www.rovaniementeatteri.fi/esitykset/vikke-nilo/?cookies=1

Lakkobileet Valdemarissa keskiviikkona 6.4.

lähettänyt ROAY tiedottaja 31.3.2022 klo 10.41   [ 31.3.2022 klo 10.56 päivitetty ]

Roay järjestää lakon ensimmäisenä iltana ke 6.4. Lakkobileet Ravintola Valdemarissa klo 19 alkaen. 

Esiintyjinä Laskuteline ja Lit-Mane sekä OlliPa. 

Kaikki lakkoon osallistuneet tervetuloa kekkereihin!


TYÖTAISTELU-ohjeita

lähettänyt Kirsi Koivula 17.3.2022 klo 9.03

Hyvä OAJ:n rovaniemeläinen jäsen!

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n ja Ammattiliitto Jytyn lakko Rovaniemellä 23. - 24.3.2022 vaikuttaa toteutuessaan koulujen ja päiväkotien toimintaan.

OAJ:n jäsenet eivät tee muiden ammattiryhmien työtä edes poikkeusolosuhteissa. Opetusalan ammattilaisten tehtävänä ei ole järjestää päiväkotien ja koulujen ruokahuoltoa eikä osallistua siivous- tai kiinteistöhuoltotöihin. OAJ:n jäsenten on JHL:n ja Jytyn lakon aikana pitäydyttävä vain omissa työtehtävissään. Tämä on tärkeä solidaarisuuden osoitus, emmekä myöskään odota muiden tekevän omia töitämme oman mahdollisen lakkomme aikana.

Rehtorin, johtajan tai opettajan työtehtäviin eivät kuulu mm:
- koulunkäynninohjaajien tehtävät
- lastenhoitajien tehtävät
- elintarvikekuormien vastaanotto ja purku
- kylmäsäilytyksestä tai lämmittämisestä huolehtiminen
- ruuan esille nosto
- ruokailu- tai muiden tilojen siivoaminen

Koulujen ja päiväkotien turvallisuudesta vastaavat rehtorit ja päiväkodinjohtajat. Jos lakon vuoksi esimerkiksi joidenkin laitteiden ja tilojen käyttö vaarantuu, tällaisia laitteita ei saa käyttää ja tilat täytyy laittaa turvallisuussyistä käyttökieltoon. Opettajan on viipymättä ilmoitettava omalle esihenkilölleen, jos hän havaitsee turvallisuusuhkia.

Jos jäsenillemme kuitenkin ehdotetaan, tarjotaan tai määrätään muiden ammattilaisten töitä, on syytä mainita, että saamallamme koulutuksella ei voida turvallisesti hoitaa muiden ammattiryhmien töitä. Tämä voi aiheuttaa turvallisuusriskejä. Jäsenemme on palkattu niihin tehtäviin, joita he omalla työajallaan tekevät.

Viranhaltijoiden on viime kädessä noudatettava esihenkilöiden määräyksiä. Ennen muiden mahdollisten tehtävien hoitamista on heidän vaadittava kirjallinen tehtävänhoitomääräys. Lisäksi on sovittava, että tehtävien hoitamisesta maksetaan työ- ja virkaehtosopimuksen mukainen palkka.

Jaakko Sarmola
OAJ:n Rovaniemen paikallisyhdistyksen järjestövalmiuspäällikkö
puh. 050 3057030

16.3. TEM siirsi lakkoa

lähettänyt Kirsi Koivula 16.3.2022 klo 12.27


TEM on siirtänyt sinua koskevan lakon alkamista kahdella viikolla. Uudet lakkopäivät ovat Jyväskylässä ja Rovaniemellä 6.–7.4. 

ellei ratkaisua synny aiemmin. 


Lakko koskee opetushenkilöstön työtä ja henkilöstöä, jotka kuuluvat OVTES- ja KVTES-sopimukseen ja joiden työnantaja on kaupunki Jyväskylässä, Rovaniemellä, Tampereella tai Kuopiossa. Koulutusyhtymien (Redun)  palveluksessa olevat jäävät lakon ulkopuolelle.  

Lakon ulkopuolelle on rajattu myös ne jäsenet, jotka ovat järjestäytyneet Opetusalan Ammattijärjestöön KEA ry:n (Koulutuksen esimiehet ja asiantuntijat)

 tai Opsia ry:n (Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat) kautta.    

1-10 of 51