Roayn uutisia, tapahtumia


Joululahjaksi kasvomaski

lähettänyt Jaakko Sarmola 14.12.2020 klo 7.33

ROAY lahjoittaa jokaiselle jäsenelleen kasvomaskin. Yhteysopettajat huolehtivat niiden jakelusta. Suosittelemme, että kasvomaskin sisältävät lahjapussit ovat esillä henkilökunnan työtilassa, josta kukin jäsen voi ottaa ne itse.

Jos maskit loppuvat kesken tai jos joku jäsenistämme ei ole tällä hetkellä töissä, kannattaa ottaa yhteys OAJ:n Lapin aluetoimistoon, puh. 045 101 4900.

Onnekasta joulua ja turvallista uutta vuotta!

Teatteria: Ulvova mylläri

lähettänyt Jaakko Sarmola 8.11.2020 klo 8.12

ROAY toivottaa jäsenensä tervetulleiksi Rovaniemen teatteriin lauantaina 19.12. kello 19.00 esitykseen Ulvova mylläri. (Lue lisää tästä.)

Ilmoittautumiset 27.11. mennessä sähköpostitse: tiina.pesola@roiedu.fi 27.11 mennessä. Omavastuu 10 euroa maksetaan myös 27.11. mennessä ROAY:n tilille FI21 8000 1779 3893 38. (Merkitsethän maksaessasi viestiin: Ulvova mylläri/oma nimesi.)

Kommentoi tva-järjestelmäämme

lähettänyt Jaakko Sarmola 6.11.2020 klo 4.55   [ 6.11.2020 klo 4.57 päivitetty ]

Osa opettajien palkasta voidaan maksaa tehtävän vaativuuden arvioinnin perusteella. Silloin puhutaan tva-korvauksista.

Rovaniemellä osa tva-korvauksista maksetaan kaupungin tasolla sovittujen periaatteiden mukaan. Tyypillinen esimerkki on 7. luokan luokanvalvojille maksettava nivelvaiheen lisä, joka on jokaisessa koulussa samansuuruinen.

Rovaniemellä on sovittu myös, että osa tva-korvauksista jaetaan kouluille niin, että opettajat voivat keskenään jakaa rahan mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti. Tyypillistä on, että korvaukset vaihtelevat koulujen ja lukuvuosien välillä, koska olosuhteet ja tarpeet ovat eri kouluilla erilaiset.

Parhaillaan selvitetään, onko nykyinen järjestelmä toimiva. Yhteysopettajien kautta on lähetetty kysely, johon toivomme jokaisesta koulusta yhtä vastausta 11.11.2020 mennessä. Sen jälkeen asian käsittelyä jatketaan ovtes-työryhmässä, jossa jäseniämme edustavat luottamusmiehet. Kyselystä ei voi erottaa yksittäisten jäsenten henkilökohtaisia näkemyksiä, eikä siinä kysytä vastaajien koulua.

Jos tva-järjestelmään aletaan tehdä suuria muutoksia, ne esitellään jäsenille. Silloin keräämme jälleen jäsentemme näkemyksiä.

Henkilövalintoja vuosikokouksessa

lähettänyt Jaakko Sarmola 29.10.2020 klo 10.22   [ 29.10.2020 klo 10.24 päivitetty ]

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 29.10. Päätöksien joukossa oli uusien hallituksen jäsenten valinta erovuoroisten tilalle. Vuosiksi 2021 ja 2022 hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt:
  • Tiina Hernesniemi (varalla Pirjo Hinkkanen)
  • Tiina Pesola (Päivi Anetjärvi)
  • Tomi Pentinpuro (Elina Mikkonen)
  • Laura Hoisko (Sari Laatikainen)
  • Tiina Maunula (Juhana Sitomaniemi)


Vuosikokouskutsu

lähettänyt Jaakko Sarmola 15.10.2020 klo 0.26   [ 15.10.2020 klo 0.32 päivitetty ]

ROAY:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 29.10. kello 18 alkaen Santasportissa. Paikalle kannattaa tulla jo kello 17, jos haluaa käydä keilailemassa muiden hyvien opettajien kanssa! Ja kokouksen jälkeenkin kannattaa olla paikalla, sillä kello 19 ohjelmassa on vielä ruokailu. Kaikki jäsenemme ovat tervetulleita, mutta tarjoilun varmistamiseksi ja keilaratojen riittämiseksi on hyvä ilmoittautua 22.10. mennessä: janne.oinas@roiedu.fi.

Kokoukseen osallistuminen ei muuten automaattisesti johda siihen, että sinut valittaisiin yhdistyksemme luottamustehtäviin, mutta jos ne kiinnostavat, niin nyt on hyvä tilaisuus. Ainakin pääset vaikuttamaan jäsenmaksusi suuruuteen ja ensi vuoden toiminnan sisältöihin.

Tervetuloa!

Maailman opettajien päivä on pian täällä!🍾😘🎂☕️

lähettänyt Jaakko Sarmola 27.9.2020 klo 9.39

Maanantaina 5.10. ROAY tarjoaa kaikille jäsenilleen perinteiseen tapaan kakkua kouluissa eri puolilla kaupunkia. Yhteysopettajat ovat saaneet tästä ohjeet.
Jos koulussa on enintään 5 OAJ:n jäsentä, he voivat käydä syömässä ROAY:n tarjoamat leivokset Antinkaapossa (Rovakatu 13). Mahdollisuus koskee seuraavia kouluja: Hirvaan koulu, Kaukon koulu, urheiluopisto, Lapin musiikkiopisto, Lapin urheiluopisto, Meltauksen koulu, Nivankylän koulu, Rautiosaaren koulu, Rovaniemen kansalaisopisto, Rovaniemen kuvataidekoulu ja Taipaleen koulu. Tästäkin järjestelystä saat lisätietoja yhteysopettajaltasi.

Tulossa teatteri-ilta

lähettänyt Jaakko Sarmola 7.9.2020 klo 9.44

ROAY tarjoaa jäsenille Lempi-teatteriesityksen perjantaina 6.11. kello 19.00. Lippuja varattu 30 kpl, joten ole nopea ja varaa omasi!

Ilmoittautuminen Tiinalle tiina.pesola@roiedu.fi 20.10. mennessä. Omavastuu esitykseen on 5 €, joka maksetaan yhdistyksen tilille sitten, kun pääsy esitykseen on vahvistettu. 

Ohessa esittelyä esityksesta: https://www.rovaniementeatteri.fi/esitykset/lempi/ 

Tiedoksi myös: 19.12. on tulossa Rovaniemen teatterissa pikkujouluesitys Ulvova mylläri.

Etäopetuksesta huomioitavaa

lähettänyt Jaakko Sarmola 18.3.2020 klo 5.35

Hyvä jäsen! Koronavirusepidemia vaatii meiltä opettajilta paljon. Muuttunut tilanne tuo meidät sellaiseen tilanteeseen, jossa emme aiemmin ole olleet ja
johon emme toivottavasti tämän jälkeen enää koskaan joudu. Yhdessä me siitä kuitenkin selviämme.

Koronavirusepidemian aikana jäsentemme kannattaa seurata OAJ:n ohjeita ja tiedotteita, joita päivitetään tilanteen mukaan ja jotka julkaistaan osoitteessa www.oaj.fi.

Etäopetuksen alkuvaiheessa voidaan pitää ymmärrettävänä, että etäopetusta annetaan työpaikoilla. Tartuntariskien minimoimiseksi suosittelemme kuitenkin etäopetuksen antamista etätyönä.
Työnantaja palkanmaksajana viime kädessä päättää työn tekemisen paikan ja samalla kantaa riskin, joka altistumisista aiheutuu.
Samoin työnantaja voi määrätä opettajat työpaikalleen tietyksi ajanjaksoksi päivässä, ja tuo aika voi poiketa opettajan ja oppilaan tähänastisesta työjärjestyksestä.
Kuitenkin myös poikkeusoloissa palkanmaksun perusteet ovat virka- ja työehtosopimuksissa. Siksi suosittelemme jäseniämme pitämään kirjaa tekemästään työstä, jotta
mahdollisen lisätyön korvaamiselle voidaan osoittaa perusteet.

Ismo Lahtela, pääluottamusmies
Jaakko Sarmola, varapääluottamusmies

Tilaisuus peruttu: Opettajatko lakkoon? - kutsu jäsentilaisuuteen

lähettänyt Jaakko Sarmola 19.2.2020 klo 6.23   [ 18.3.2020 klo 5.33 päivitetty ]

OAJ Lappi ei järjestä jäsentilaisuuksia koronan vuoksi.

Työtaistelun uhka on laantunut, eikä lappilaisiin opettajiin vaikuttavaa lakkoa ole näköpiirissä (tilanne 17.3.). Jos tilanne muuttuu, tiedotamme siitä erikseen.

Kevään jäsentilaisuudet on peruttu

lähettänyt Jaakko Sarmola 14.2.2020 klo 5.52   [ 18.3.2020 klo 5.34 päivitetty ]

Maaliskuulle ilmoitetut jäsentilaisuudet on peruttu.

Yhdistys tarjoaa mahdollisuuden osallistua Jukolan viestiin Rovaniemellä 13. - 14. kesäkuuta. Yhdistyksen nimissä voi osallistua yksi miesten ja yksi naisten joukkue. Miesten joukkueessa on tilaa 7 ja naisten joukkueessa 4 osallistujalle. Ilmoittaudu sitovasti 15.4. mennessä sähköpostitse: annu.tyyskanen@roiedu.fi.

Kuntovihkot ovat jäseniä varten Ounasvaaralla Isorakan päällä ja Mäntyvaarassa Mellavaaran laatikoilla.

1-10 of 22