Roayn uutisia, tapahtumia


Kuntavaali-ilta 18.5.2021

lähettänyt Jaakko Sarmola 18.5.2021 klo 2.15

OAJ Rovaniemen koulutusaiheinen kuntavaali-ilta pidetään tiistaina 18.5. kello 17 alkaen. Tilaisuutta voi seurata suorana FB-sivuilla:

Kooste ROAY:n hallituksen kokouksesta 12.4.2021

lähettänyt Jaakko Sarmola 12.4.2021 klo 9.26   [ 12.4.2021 klo 9.29 päivitetty ]

ROAY:n hallituksen kokous pidettiin 12.4. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita.
 • Keskusteltiin huhtikuun alusta alkaen sovituista palkankorotuksista ja muista sopimusedunvalvonnan asioista.
 • Keskusteltiin yhdistykseltä pyydetyn lausunnon sisällöstä koskien lukion opetussuunnitelmauudistusta. Yhdistys antaa lausunnon.
 • Keskusteltiin koronatilanteesta sekä valtakunnallisesti että paikallisesti ja todettiin, että myös Rovaniemellä olisi hyvä olla selkeä suunnitelma koronanjälkeiseen aikaan. Tällaista suunnitelmaa on vaatinut valtakunnallisesti mm. Olli Luukkainen.
 • Todettiin, että OAJ on useissa yhteyksissä vaatinut opettajien priorisointia koronarokotuksisssa.
 • Päätettiin lähestyä koulutuspalveluiden johtoa ja sivistyslautakuntaa opettajien vakavalla huolella, joka koskee erityisopetuksen päätöksenteon sekä maahanmuuttajataustaisten oppilaiden tilanteen ongelmia

Muutoksia palkkoihin

lähettänyt Jaakko Sarmola 5.4.2021 klo 6.25   [ 5.4.2021 klo 6.25 päivitetty ]

Palkkaratkaisu 1.4.2021


 • Perusopetuksessa ja lukiossa yleiskorotus on 0,7 2%.
 • Taiteen perusopetuksessa yleiskorotus on 0,75 %.
 • Perusopetuksessa peruspalkkoja korotetaan kuitenkin 1,72 %, sillä vuosisidonnaisten osien 8-vuotiskorotuksesta 1 %-yksikkö siirretään peruspalkkaan.

  Edellä mainittujen odotetaan näkyvän jo huhtikuun palkassa.


 • Paikallinen järjestelyvaraerä Rovaniemellä 1.4.2021 alkaen:

  • erän suuruus on 0,8 % opettajien palkkasummasta eli 15 308 euroa kuukaudessa

  • jokaisen opettajan peruspalkkaa korotetaan 20 eurolla kuukaudessa, ja tämän kokonaiskustannusvaikutus on n. 12 000 euroa/kuukausi

  • muutaman rehtorin palkantarkistuksiin käytetään 760 euroa kuukaudessa, sillä heidän palkkansa on ollut muita samankokoisten koulujen rehtorien palkkoja alempi

  • alakoulun yhdysluokanopettajien luokanvalvojakorvaus maksetaan niille opettajille, joilla yhdysluokassa on 6. luokan oppilaita ja joille ei aikaisemmin ole lv-korvausta maksettu

  • joustavan perusopetuksen opettajille ja K-luokan erityisluokanopettajille maksetaan TVA-korvaus

  • loppuerä (n. 600 euroa/kk) jätetään koulutuspalveluiden hallinnoitavaksi perus- ja lukiopetuksen kaupungintason lisätehtäviin


Järjestelyerän korotukset tuskin ehtivät huhtikuun palkkoihin mukaan, ja ne maksetaan takautuvasti myöhemmin.

Lisätietoja antaa pääluottamusmies Ismo Lahtela.

Jäsenetuna elokuvalippuja

lähettänyt Jaakko Sarmola 23.3.2021 klo 11.49

ROAY tarjoaa jäsenilleen etuhintaisia elokuvalippuja Biorexiin. Viiden euron omavastuulla saat yhden lipun, joka on voimassa helmikuuhun 2022 asti.

Voit lunastaa oman lippusi OAJ:n Lapin aluetoimistosta, joka avoinna päivittäin kello 10 - 15. Otathan mukaan OAJ:n jäsenkorttisi sekä tasarahan (ja kasvomaskin), kun haet lippusi.

Jos olet epävarma toimiston aukiolosta, voit tarkistaa sen sähköpostitse: toimisto.sihteeri@co.inet.fi. Lippuja on rajallinen määrä!

Työstressi ja hyvinvointi opettajan työssä

lähettänyt Jaakko Sarmola 21.3.2021 klo 3.03

Opettajan työn kuormitus ei ole ainakaan kuluneen vuoden aikana vähentynyt.  Stressipiikeistä lienee jokainen saanut osansa. 

Mutta mitä stressi lopulta on ja mistä työstressi syntyy? 
Mikä opettajan työssä erityisesti stressaa? 

Miten stressitasoa voi säädellä ja miten löytää omia keinoja suojautua rajattoman työn rajattomilta vaatimuksilta?

 

Näihin kysymyksiin etsitään yhdessä vastauksia työpsykologi Anna Lohmanin johdolla. Lohmanin luento pidetään etänä keskiviikkona 14.4. kello 18 alkaen.

Pyydän ilmoittautumislinkki ja -ohjeet yhteysopettajaltasi tai yhdistyksen tiedottajalta.


Tilaisuuden järjestävät OAJ:n Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueyhdistykset.

Sami Jauhojärvi: Paras versio itsestäni

lähettänyt Jaakko Sarmola 7.3.2021 klo 2.33

Miten voit omilla valinnoillasi virittää itsesi ja jaksaa paremmin arjessa?


Olympiavoittaja Sami Jauhojärven hyvinvointiluento liikunnasta, palautumisesta ja ravinnosta pidetään tiistaina 23.3.2021 kello 18 Teamsissä. Ilmoittautuminen päättyy 19.3., ja saat linkin yhteysopettajaltasi.


Tilaisuuden tarjoavat OAJ:n Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueyhdistykset.

ROAY tarjoaa teatteria PERUTTU

lähettänyt Jaakko Sarmola 12.2.2021 klo 5.33   [ 7.3.2021 klo 2.31 päivitetty ]

Kiviä taskussa: Esitys on peruttu. Jos ehdit ilmoittautua ja maksaa, olemme olleet yhteydessä sinuun. Jos et ole kuullut meistä, ota yhteys: tiina.pesola@roiedu.fi.

Yhdistyksen hallituksen alkuvuoden asioita

lähettänyt Jaakko Sarmola 9.2.2021 klo 8.58   [ 9.2.2021 klo 9.09 päivitetty ]

ROAY:n hallitus on kokoontunut alkuvuoden aikana kahdesti. Kokouksissa on paneuduttu toiminnan organisointiin ja alkuvuoden toiminnan käytännön suunnitteluun.

 

Kokouksissa on keskusteltu sopimusedunvalvonnan osalta huhtikuussa tulevista palkankorotuksista. Huhtikuussa saamme käyttöön paikallisen järjestelyerän, jonka kuukausittainen suuruus koko kaupungin tasolla on yli 10 000 euroa. Tuon erän käyttämisestä sovitaan ovtes-työryhmässä, jossa jäseniemme etuja puolustavat ja yhdistykset tavoitteista kiinni pitävät luottamusmiehet. On kuitenkin hyvä huomata, että neuvottelutulos on aina kompromissi, jossa huomioidaan myös työnantajan tavoitteet.

 

Arkisia jäsenetuja ja etenkin jäsentilaisuuksia suunnitellaan yhdistyksen virkistystiimissä. Tällä hetkellä yhdistyksen kuntovihko on Isorakan lisäksi Mellavaaran laatikolla. Toukokuuhun mennessä eniten nimiä kerännyt saa 50 euron lahjakortin, ja kaikkien nimiä keränneiden kesken arvotaan yksi 50 euron lahjakortti. Jäsenten koulutustilaisuuksia ja kulttuuritilaisuuksia on myös suunnitteilla, ja niistä kerrotaan erikseen.

 

Lisäksi kokouksissa on keskusteltu esimerkiksi valtakunnallisen koulutuspoliittisen edunvalvonnan toteutumisesta käytännön tasolla Rovaniemellä. Näitä ajankohtaisasioita ovat esimerkiksi lops-uudistus ja oppivelvollisuuden laajentaminen.

 

Työsuojelun osalta keskusteltiin myöhemmin tänä vuonna tulossa olevista työsuojeluvaaleista.

 

Hallitus totesi myös, että paikallinen järjestäytymisaste on selvästi yli 90 prosenttia.

Joululahjaksi kasvomaski

lähettänyt Jaakko Sarmola 14.12.2020 klo 7.33

ROAY lahjoittaa jokaiselle jäsenelleen kasvomaskin. Yhteysopettajat huolehtivat niiden jakelusta. Suosittelemme, että kasvomaskin sisältävät lahjapussit ovat esillä henkilökunnan työtilassa, josta kukin jäsen voi ottaa ne itse.

Jos maskit loppuvat kesken tai jos joku jäsenistämme ei ole tällä hetkellä töissä, kannattaa ottaa yhteys OAJ:n Lapin aluetoimistoon, puh. 045 101 4900.

Onnekasta joulua ja turvallista uutta vuotta!

Teatteria: Ulvova mylläri

lähettänyt Jaakko Sarmola 8.11.2020 klo 8.12

ROAY toivottaa jäsenensä tervetulleiksi Rovaniemen teatteriin lauantaina 19.12. kello 19.00 esitykseen Ulvova mylläri. (Lue lisää tästä.)

Ilmoittautumiset 27.11. mennessä sähköpostitse: tiina.pesola@roiedu.fi 27.11 mennessä. Omavastuu 10 euroa maksetaan myös 27.11. mennessä ROAY:n tilille FI21 8000 1779 3893 38. (Merkitsethän maksaessasi viestiin: Ulvova mylläri/oma nimesi.)

1-10 of 30