Ohje supistettujen lukiokurssien pitäjille

lähettänyt Teuvo Kokkonen 7.8.2019 klo 10.25
Rovaniemen kaupunki on päättänyt, että alle 10 opiskelijan lukiokursseista maksetaan 60 prosentin korvaus. ROAY pitää päätöstä hyvin valitettavana ja kohtuuttomana.

Samalla on syytä muistaa, että opettajien palkkauksen perusteista on sovittu Opetusalan virka- ja työehtosopimuksessa. Kun opettajalle korvataan kurssin tunneista vain osa, tulee OAJ:n ohjeen mukaan tuntimäärän sisältää opetus, kokeet valvontoineen, mahdollinen itsenäisen työskentelyn alkuohjaus ja muu suorituksen aikainen ohjaus sekä kaikki arviointityö. Tämä tarkoittaa sitä, että kun korvaus on 60 prosenttia, voi lähiopetusta olla noin 50 - 55 prosenttia täysimittaisen kurssin tuntimäärästä.

Jäsentemme ei pidä tehdä sataprosenttista työtä 60-prosenttisella palkalla. Jos toisin toimitaan, ei nyt eteen tullutta epäkohtaa voida koskaan korjata.

On myös hyvä muistaa, että opettajan viran haltijoille on joka tapauksessa maksettava sopimuksen mukainen vähimmäisperuspalkka. Se, että osasta kursseja maksetaan vähemmän, ei saa johtaa osa-aikaistamisiin.

Lisätietoja asiassa saat luottamusmiehiltäsi.

- Jaakko Sarmola, puheenjohtaja

Comments