Yhdistyksen hallituksen alkuvuoden asioita

lähettänyt ROAY tiedottaja 9.2.2021 klo 8.58   [ 9.2.2021 klo 9.09 päivitetty ]

ROAY:n hallitus on kokoontunut alkuvuoden aikana kahdesti. Kokouksissa on paneuduttu toiminnan organisointiin ja alkuvuoden toiminnan käytännön suunnitteluun.

 

Kokouksissa on keskusteltu sopimusedunvalvonnan osalta huhtikuussa tulevista palkankorotuksista. Huhtikuussa saamme käyttöön paikallisen järjestelyerän, jonka kuukausittainen suuruus koko kaupungin tasolla on yli 10 000 euroa. Tuon erän käyttämisestä sovitaan ovtes-työryhmässä, jossa jäseniemme etuja puolustavat ja yhdistykset tavoitteista kiinni pitävät luottamusmiehet. On kuitenkin hyvä huomata, että neuvottelutulos on aina kompromissi, jossa huomioidaan myös työnantajan tavoitteet.

 

Arkisia jäsenetuja ja etenkin jäsentilaisuuksia suunnitellaan yhdistyksen virkistystiimissä. Tällä hetkellä yhdistyksen kuntovihko on Isorakan lisäksi Mellavaaran laatikolla. Toukokuuhun mennessä eniten nimiä kerännyt saa 50 euron lahjakortin, ja kaikkien nimiä keränneiden kesken arvotaan yksi 50 euron lahjakortti. Jäsenten koulutustilaisuuksia ja kulttuuritilaisuuksia on myös suunnitteilla, ja niistä kerrotaan erikseen.

 

Lisäksi kokouksissa on keskusteltu esimerkiksi valtakunnallisen koulutuspoliittisen edunvalvonnan toteutumisesta käytännön tasolla Rovaniemellä. Näitä ajankohtaisasioita ovat esimerkiksi lops-uudistus ja oppivelvollisuuden laajentaminen.

 

Työsuojelun osalta keskusteltiin myöhemmin tänä vuonna tulossa olevista työsuojeluvaaleista.

 

Hallitus totesi myös, että paikallinen järjestäytymisaste on selvästi yli 90 prosenttia.

Comments